teriyaki-saus
- 125 ml lichte sojasaus
- 3 eetlepels lichte basterdsuiker
- 1-2 theelepels chilivlokken
- 1 eetlepel honing
wokgroenten
- 2 eetlepels olie
- 1 ui grof gesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 2 theelepels geraspte verse gemberwortel
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 courgette in gehalveerde plakjes
- 100 gram broccoliroosjes of bimi
- 6-8 babymaïskolven
- 1 aubergine in gehalveerde plakjes
Meng de sojasaus met de basterdsuiker, chilivlokken en honing.
verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak tot de aroma’s vrij komen en de ui glazig is. Voeg de rest van de groenten toe en roerbak 3 tot 4 minuten.
Voeg de saus toe en laat nog 3-4 minuten zachtjes koken. Schep af en toe om.
Serveer met rijst of noedels. Een extra omeletje erbij maakt het helemaal af.
Calorieën: 436kcal | koolhydraten: 68g | eiwit: 14g | vet: 16g | verzadigd vet: 1g | vezels: 13g | suiker: 45g | vitamine C: 150mg