- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 100 gram oesterzwam of champignons, in plakjes
- 120 ml witte wijn
- 250 gram spinazie grof gehakt
- 450 gram gekookte witte cannellibonen blik
- 120 ml groentebouillon
- 60 gram mascarpone
- geraspte schil en sap van ½ biologische citroen
- 1 eetlepel tijmblaadjes
- zeezout versgemalen peper
Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Doe de ui en knoflook erin. Fruit een paar minuten, roer af en toe, tot ze zacht en goudkleurig zijn. Voeg de paddenstoelen toe en bak een minuutje mee. Roer de wijn en de spinazie erdoor en kook mee tot de spinazie geslonken is.
Voeg nu de bonen en bouillon toe. Laat al roerende 3-4 minuten koken. Draai het vuur laag en voeg de mascarpone, citroensap en de tijm toe. Roer goed, proef en breng op smaak met zout en peper. Die op, bestrooid met klein beetje geraspte citroenschil en eventueel nog wat Parmezaanse kaas.
Calorieën: 394kcal | koolhydraten: 51g | eiwit: 18g | vet: 11g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 20mg | vezels: 19g | suiker: 4g | vitamine C: 29mg