Meng in een kom de tomaten met de lente-ui en appelcider-azijn. Zet de kom opzij om de groenten te marineren.
Verwarm de oven voor tot 240 C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Drapeer de plakjes bacon op het ovenrooster en zet het rooster op de beklede bakplaat. Zet de bakplaat in de oven. Bak de bacon in ca. 10 minuten goudbruine en knapperig. Haal de bacon uit de oven en laat hem iets afkoelen. Knip met een schaar, desgewenst, de bacon in eenhaps-stukken.
Doe alle ingrediënten voor de avocado-dressing in een hoge kom, voeg de marinadevloeistof van de tomaten toe en pureer met de staafmixer tot een gladde en romige saus. Breng op smaak met zout en peper.
Schep ca. 2 volle eetlepels avocado-dressing in de slaschaal, smeer hem uit tot de randen, zoals je boter op een boterham smeert. Beleg de bodem met de slabladeren, avocadopartjes, tomatenmengsel en bacon. Lekker met knapperig (stok)brood.
Notities
Je houdt avocadodressing over, maar die kun je nog een aantal dagen bewaren in de koelkast. Ook lekker als dip bij de borrel met nachochips.