- 250 gram tahoe
- 4 grote eieren losgeklopt
- Zout versgemalen peper
- 2 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
- 100 ml ketjap manis
- 1 theelepel petis udang (of zwarte bonensaus, (taotjo)) toko
- 2 volle eetlepels pindakaas
- ½ komkommer in plakjes gesneden
- 50 gram taugé
- 3 eetlepels gefruite uitjes
Prak de tahoe fijn met een vork en roer de tahoe door de eieren. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Verwarm in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de knoflookplakjes zachtjes goudbruin. Schep de knoflook uit de pan en schenk het eimengsel erin. Laat de omelet op laag vuur in ca. 5 minuten stollen.
Maak intussen de ketjapsaus. Doe in een steelpan: ketjap, petis udang, gebakken knoflook en pindakaas. Verwarm de saus tot de pindakaas helemaal is opgelost. Verdun het ketjapmengsel eventueel met ca. 50 ml water tot schenkbare sausdikte. Haal de pan van het vuur.
Laat de omelet als hij gaar is op een bord glijden. Beleg met de plakjes komkommer en een berg taugé. Giet de saus erover en bestrooi met de gefruite uitjes. Lekker met witte rijst.
Calorieën: 311kcal | koolhydraten: 28g | eiwit: 13g | vet: 16g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 178mg | vezels: 1g | suiker: 20g | vitamine C: 3mg