Ga terug
+ servings
Uien-sjalottentaart van Mari Maris
Uientaart met feta van Mari Maris
Heerlijk uientaart voor vier personen. Blijft er iets over? Ook de volgende dag als koude snack een aanrader.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 40 minuten
baktijd 30 minuten
1 uur 10 minuten

Equipment

  • metalen quichevorm ɸ 30 cm, ingevet met olie

Ingrediënten
  

  • 500 gram uien gehalveerd en in dunne partjes
  • 500 gram sjalotten in ringen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 velletjes roomboter bladerdeeg
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes fijngehakt
  • 50 gram halfgedroogde tomaatjes sud ’n sol, in reepjes
  • mespuntje gerookt paprikapoeder hot pimentón
  • 100 gram feta in kleine blokjes
  • 50 gram geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel goede balsamico-azijn

Instructies
 

  • Snijd uien en sjalotjes in partjes en ringen. Verwarm in een ruime koekenpan of hapjespan 2 eetlepels olie op middelhoog vuur. Bak de ui en sjalot ca. 15 minuten op laag vuur totdat ze zacht beginnen te worden. Schep af en toe om vanaf de bodem.
  • Bekleed intussen de vorm met het bladerdeeg en maak rondom en opstaand randje van ca. 2,5 cm. Snijd overtollig deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Voeg toe aan de uien: tijm, halfgedroogde tomaatjes en gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met zout, peper en balsamico-azijn. Schep het uimengsel in de bakvorm en verdeel het regelmatig over het deeg. Verdeel de blokjes feta erover. Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Zet de vorm in de oven en bak de uientaart in ca. 30 minuten tot de bodem goudbruin en gaar is.
  • Lekker met een eenvoudige groene salade met vinaigrette en granaatappel.

Voedingswaarde

Calorieën: 823kcal | koolhydraten: 81g | eiwit: 19g | vet: 49g | verzadigd vet: 15g | cholesterol: 32mg | vezels: 9g | suiker: 22g | vitamine C: 28mg