Ga terug
+ servings
Gnocchi met groene asperges
Gnocchi met groene asperges
Italiaanser kan het niet: gnocchi met groene asperges. Staat in een mum van tijd op tafel. Bovendien ook nog vegetarisch. Heerlijk!
Aantal 2 personen
Kook tijd 30 minuten
30 minuten

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels pesto zie onderstaand recept
  • 1 pak gnocchi di patate à 400 gram koeling
  • 1 bundel groene asperges à 350 gram
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • scheutje zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Maak eerst zelf pesto, volgens onderstaand recept (dat is toch lekkerder!).
  • Snij het houtige kontje van de asperges. Snij de stelen in stukjes van ca. 2 cm. Houd de aspergekopjes even apart. Breng 1 grote pan (ca. 3 liter) en 1 kleine pan met ruim water aan de kook. Kook in de grote pan de gnocchi gaar volgens de gebruiksaanwijzing verpakking (ca. 2 minuten). Overdoen in vergiet, en afspoelen onder koud stromend water. Kook in de andere pan de aspergesteeltjes 3 minuten en de aspergekopjes 1 minuut. Haal de asperges uit het kokende water. Ook afspoelen onder koud stromend water.
  • Verwarm de olie in een diepe hapjes pan. Fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de gekookte gnocchi toe. Laat op hoog vuur even meebakken. Roer daarna de steeltjes van de groene asperges, pesto en crème fraîche erdoor. Warm even mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de gnocchi op voorverwarmde borden en garneer met de topjes van de groene asperge. Je zou die ook nog op het laatst mee kunnen bakken, maar dat vond ik zonde; nu hebben ze nog een lekkere bite! Lekker met een groene salade met kerstomaatjes en zwarte olijven.

Voedingswaarde

Calorieën: 378kcal | koolhydraten: 80g | eiwit: 12g | vet: 3g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 0.1mg | vezels: 9g | suiker: 4g | vitamine C: 12mg