- 50 gram hazelnoten zonder vlies
- 800 gram kleine courgettes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel balsamico-azijn
- 30 gram basilicumblaadjes
- 80 gram Parmezaanse kaas geschaafd
- 2 theelepels hazelnootolie
- zout versgemalen peper
Verhit een droge koekenpan en bak de hazelnoten in enkele minuten lichtbruin. Laat afkoelen voor je ze grof hakt.
Zet een geribbelde grillpan op hoog vuur en laat hem bijna roodgloeiend worden, minstens 5 minuten. Snijd intussen beide uiteinden van de courgettes af en snijd de courgettes met een kaasschaaf in lange plakken. (Binnenste deel met zaadjes niet gebruiken.) Doe ze in een schaal en schud ze om met de helft van de olijfolie (=2 eetlepels) en wat zout en peper. Let de plakken op de hete grillpan en rooster ze ca. 2 minuten aan beiden kanten. Doe de plakken weer in de schaal en giet de balsamico-azijn erover en schep even om.
Voeg, als de courgettes zijn afgekoeld, de overige 2 eetlepels, basilicumblaadjes en de hazelnoten toe. Meng alles luchtig, en breng op smaak met zout en peper. Schik de salade op 4 borden (evt. wat blaadjes rucolasalade eronder), verdeel de parmezaan erover en besprenkel hem met de hazelnootolie.
Calorieën: 206kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 12g | vet: 15g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 14mg | vezels: 3g | suiker: 6g | vitamine C: 38mg