- 1 kleine bloemkool
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui in halve ringen
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 rode peper in stukjes
- 4 ansjovisfilets fijngehakt
- 300 g pasta bijv. fusilli, malloreddus, orecchiette
- 2 sneetjes oud witbrood zonder korst
- 5 eetlepels peterselie fijngehakt
- 75 gram Pecorino geraspt
- 125 ml slagroom
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Verhit de olie in een grote koeken- of hapjespan en bak de bloemkoolroosjes op hoog vuur al omscheppend in ca. 3 minuten bruin. Schep de ui, knoflook, rode peper en ansjovis erdoor en zet het vuur lager. Bak nog ca. 5 minuten.
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Verkruimel het brood in de keukenmachine. Rooster het broodkruim in een droge koekenpan in ca. 5 minuten goudbruin. Schep het broodkruim en de Pecorino door elkaar.
Giet de pasta af. Schep de pasta en peterselie door het bloemkoolmengsel. Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met zout en roer er zondig nog wat olijfolie door. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en verdeel het kaas-broodkruimmengsel erover.
Calorieën: 561kcal | koolhydraten: 76g | eiwit: 22g | vet: 19g | verzadigd vet: 11g | cholesterol: 57mg | vezels: 7g | suiker: 9g | vitamine C: 111mg