Orecchiette met broccoli en ansjovis is een bekend Italiaans gerecht uit Puglia. Pasta met bloemkool en ansjovis is een heerlijke variatie. De bloemkool wordt niet gekookt, maar kort gebakken. Dat geeft bite aan dit pastagerecht. Ansjovis, knoflook en rode peper zorgen voor de onweerstaanbare Italiaanse smaak. Een gerecht dat je het gevoel geeft alsof je in een lokaal restaurantje zit te eten. Buon appetito!
Welke wijn bij pasta met bloemkool en ansjovis?
In dit pastagerecht heeft de gebakken bloemkool met nog wat bite. Bovendien smaakt het wat knapperig door broodkruim. Ansjovis en pepertje en pecorino geven het extra smaak. Hier past een witte wijn bij met bite. Kies bijvoorbeeld voor de Vermentino uit Sardinië. Die pakt alle smaken goed op. De wijn heeft een heerlijk zacht mondgevoel dat past bij de pasta. Het tikkeltje zilte sluit mooi aan bij de aroma’s van de ansjovis.
Pasta met bloemkool en ansjovis
Ingredienten
- 1 kleine bloemkool
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui in halve ringen
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 rode peper in stukjes
- 4 ansjovisfilets fijngehakt
- 300 g pasta bijv. fusilli, malloreddus, orecchiette
- 2 sneetjes oud witbrood zonder korst
- 5 eetlepels peterselie fijngehakt
- 75 gram Pecorino geraspt
- 125 ml slagroom
Bereiding
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Verhit de olie in een grote koeken- of hapjespan en bak de bloemkoolroosjes op hoog vuur al omscheppend in ca. 3 minuten bruin. Schep de ui, knoflook, rode peper en ansjovis erdoor en zet het vuur lager. Bak nog ca. 5 minuten.
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Verkruimel het brood in de keukenmachine. Rooster het broodkruim in een droge koekenpan in ca. 5 minuten goudbruin. Schep het broodkruim en de Pecorino door elkaar.
- Giet de pasta af. Schep de pasta en peterselie door het bloemkoolmengsel. Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met zout en roer er zondig nog wat olijfolie door. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en verdeel het kaas-broodkruimmengsel erover.
Op zoek naar meer snelle pasta-gerechten?
Hier vind je er nog 12. Alles binnen 20 minuten op tafel.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen