Ga terug
+ servings
Biefstuk met nachos
Biefstuk met nachos
Biefstuk met nachos is een recept op z'n Mexicaans! Met gesmolten kaas, op een knapperige tortilla. Erbij: bonendip en ananassalsa. Genieten...
Aantal 2 personen
Voorbereiding 35 minuten
Kook tijd 1 uur
1 uur 20 minuten

Ingrediënten
  

  • 250 gram lendelap of entrecote
  • maisolie om in te bakken
  • zout zwarte peper
  • 4 kleine maistortilla’s
  • 50 gram grof geraspte belegen kaas cheddar of verkruimelde feta

marinade

  • 1 dl ananassap
  • sap van 1/2 limoen
  • 50 ml Japanse sojasaus
  • 1 klein teentje knoflook fijngehakt
  • 1/2 theelepel gemalen komijn

beans

  • 2 eetlepels olie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 70 gram bacon dikgesneden
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder hot
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 blik zwarte bonen 400 gram

Instructies
 

  • Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en laat het vlees er minstens 1 uur in marineren (afgedekt in de koelkast).
  • Verhit  wat olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en bacon ca. 3 minuten. Voeg de komijn, oregano, paprikapoeder en bonen met vocht toe. Laat het nog ca. 10 minuten zachtjes bakken. (Prak een derde van de bonen fijn met een vork en roer door.)
  • Verwarm intussen de oven voor op de hoogste stand. Haal het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Verhit een grillpan en bestrijk hem met olie. Grill het vlees snel aan twee kanten bruin. Bestrooi met zout en peper. Snijd het vlees in reepjes.
  • Leg de tortilla’s op een bakplaat en verdeel het bonenmengsel erover. Leg hier de reepjes vlees op. Strooi de kaas erover. Laat de tortilla’s in ca. 4 tot 6 minuten knapperig worden en de kaas smelten.

Voedingswaarde

Calorieën: 648kcal | koolhydraten: 33g | eiwit: 41g | vet: 40g | verzadigd vet: 16g | cholesterol: 119mg | vezels: 3g | suiker: 7g | vitamine C: 31mg