Ga terug
+ servings
Fusilli con tonno uit het kookboek Pasta, il primo piatti
Fusilli con tonno
In 10 minuten een heerlijke pasta op tafel? Dat kan met deze klassieker van Giovanni D'Apice: fusilli con tonno. Super eenvoudig!
Aantal 2 personen
Kook tijd 10 minuten
10 minuten

Ingrediënten
  

  • 150 gram fusilli
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blikje tonijn in olijfolie 160 gram
  • 3 eetlepels kappertjes
  • zout peper
  • 1 hand basilicumblaadjes

Instructies
 

  • Kook de fusilli in ruim water met zout beetgaar volgens gebruiksaanwijzing. Snipper intussen de ui.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui 2 minuten. Roer de tonijn (met olie en al) erdoor en verwarm nog 2 minuten. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de fussili af en meng door de tonijn. Garneer met basilicum. Lekker met Parmezaanse kaas en een gemengde salade.

Voedingswaarde

Calorieën: 463kcal | koolhydraten: 61g | eiwit: 34g | vet: 8g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 14mg | vezels: 3g | suiker: 4g | vitamine C: 4mg