- 250 g verse zalmfilet
- 2 el olie
- 750 g witte asperges geschild
- zout
- 12 kwarteleitjes
- 1 zakje biologische veldsla-melange met rucola à 100 g
- 2 el platte peterselie grof gehakt
- 2 el bieslook grof gehakt
- 3 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- versgemalen peper
- ½ bakje tuinkers
Snijd de zalm in mooie reepjes. Breng de geschilde asperges aan de kook in koud water en wat zout. Kook ze beetgaar in ca. 7 minuten. Spoel af onder koud stromend water. Dep droog met keukenpapier en snijd in stukken van ca. 4 cm. Kook intussen de kwarteleitjes in ca. 4 à 5 minuten hard. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eitjes en halveer ze overlangs.
Meng de sla met peterselie en bieslook. Klop een dressing van olie, azijn, mosterd, zout en peper. Schep de dressing door de sla en verdeel dit over 4 diepe borden. Verdeel zalm, asperges en kwarteleitjes erover. Garneer met tuinkers.
Calorieën: 184kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 20g | vet: 8g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 262mg | vezels: 4g | suiker: 4g | vitamine C: 14mg