Ga terug
+ servings
Asperge salade met kwartelei en zalm
Asperge salade met zalm en kwarteleitjes
Asperge salade met zalm en kwarteleitjes: allemaal ingrediënten die passen bij de lente. Samen een snelle salade die in 20 minuten op tafel staat!
Aantal 4 personen
Kook tijd 20 minuten
20 minuten

Ingrediënten
  

  • 250 g verse zalmfilet
  • 2 el olie
  • 750 g witte asperges geschild
  • zout
  • 12 kwarteleitjes
  • 1 zakje biologische veldsla-melange met rucola à 100 g
  • 2 el platte peterselie grof gehakt
  • 2 el bieslook grof gehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • versgemalen peper
  • ½ bakje tuinkers

Instructies
 

  • Snijd de zalm in mooie reepjes. Breng de geschilde asperges aan de kook in koud water en wat zout. Kook ze beetgaar in ca. 7 minuten. Spoel af onder koud stromend water. Dep droog met keukenpapier en snijd in stukken van ca. 4 cm. Kook intussen de kwarteleitjes in ca. 4 à 5 minuten hard. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eitjes en halveer ze overlangs.
  • Meng de sla met peterselie en bieslook. Klop een dressing van olie, azijn, mosterd, zout en peper. Schep de dressing door de sla en verdeel dit over 4 diepe borden. Verdeel zalm, asperges en kwarteleitjes erover. Garneer met tuinkers.

Voedingswaarde

Calorieën: 184kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 20g | vet: 8g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 262mg | vezels: 4g | suiker: 4g | vitamine C: 14mg