- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook in plakjes
- 1 gele paprika in reepjes
- 200 g gesneden snijbonen
- 1 buisje saffraan inhoud 0,05 g
- 125 ml witte wijn
- 1 pak gele rijst à 325 gram
- 2 blikken gepelde tomatenblokjes à 400 g
- 75 g zwarte olijven zonder pit
- zout versgemalen peper
- 600 gram schelvisfilet in grove stukken
- 2 el fijngehakte peterselie
Verhit in een braad- of hapjespan de olijfolie. Fruit hierin de knoflookplakjes tot ze lichtbruin zijn. Bak de paprika en snijbonen ca. 2 minuten mee. Voeg de saffraan en witte wijn toe en kook ca. 2 minuten zachtjes.
Kook intussen de gele rijst volgens de aanwijzingen op het pak gaar. Voeg aan het groente-mengsel de tomaten met het sap en de olijven toe. Breng aan de kook. Laat de tomatensaus ca. 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Leg de schelvisfilet in de tomatensaus. Stoof de vis met de deksel op de pan in ca. 5 minuten zachtjes gaar. Bestrooi het vispannetje met de peterselie en serveer met de rijst.
Calorieën: 363kcal | koolhydraten: 30g | eiwit: 35g | vet: 11g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 75mg | vezels: 8g | suiker: 16g | vitamine C: 72mg