Ga terug
+ servings
Entrecote met lente-ui uit het kookboek Soulfood
Entrecôte met gegrilde lente-uitjes
Entrecôte met een Aziatisch tintje. De gegrilde lente-ui smaakt niet alleen verrukkelijk, maar laat het gerecht er ook verleidelijk uitzien. Staat in 20 minuten op tafel.
Aantal 4 personen
Kook tijd 20 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 gram entrecote
  • 1 flinke eetlepel maïzena
  • 4 lente-uitjes
  • 4 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • zonnebloemolie
  • 2 eetlepels Chinese rijstwijn of droge sherry
  • 2 eetlepels oestersaus
  • versgemalen zwarte peper

Instructies
 

  • Dep het vlees droog en snijd het, dwars op de draad, in plakjes van ½ cm dik. Meng het vlees met de maïzena en zet het afgedekt 15 minuten in de koelkast.
  • Snijd de onderkant en bovenkant van de lente-uitjes en verwijder de buitenste schil. Schil en rasp de gember. Hak de knoflook fijn en snijd de rode peper (met pitjes) in dunne ringetjes.
  • Bestrijk de lente-uitjes met olie. Verhit een grillpan en gril ze in ca. 5 minuten rondom.
  • Verhit intussen 1 eetlepel olie in de wok en schroei het vlees op hoog vuur in 1-2 minuten al omscheppend dicht. Schep het in een schaal en zet afgedekt apart.
  • Maak de wok schoon en verhit opnieuw 1 eetlepel olie op middelhoog vuur. Bak de gember, knoflook en rode peper 1-2 minuten. Schep het vlees, de oestersaus, rijstwijn en ½ dl water erdoor. Breng aan de kook. Breng het gerecht op smaak met flink wat zwarte peper.
  • Verdeel over 4 borden. Garneer met de lente-uitjes. Lekker met pandanrijst en kropsla of sugarsnaps.

Voedingswaarde

Calorieën: 288kcal | koolhydraten: 6g | eiwit: 26g | vet: 18g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 76mg | vezels: 1g | suiker: 2g | vitamine C: 41mg