Ga terug
+ servings
Goudse kaastaart
Goudse kaastaart met mosterd
Stevige kaastaart met een zachte romige smaak. Lekker als hoofdgerecht met een frisse salade. Maar ook een toppertje op je buffet of als borrelhapje.
Aantal 6 personen
Kook tijd 1 uur 30 minuten
1 uur 30 minuten

Equipment

  • lage taartvorm ø 26 cm (ingevet), huishoudfolie, deegroller

Ingrediënten
  

Korstdeeg

  • 150 gram bloem
  • zout
  • 75 gram koude boter

Vulling

  • 1 grote ui
  • 125 gram jonge Goudse kaas geraspt
  • 125 gram jonge geitenkaas geraspt
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 2 theelepels Dyon mosterd

Topping

  • zure room
  • fijngehakte bieslook
  • (zalmforel-eitjes)

Instructies
 

  • In kom doen: bloem, ½ theelepel zout en de boter. Met 2 messen de boter door de bloem snijden tot erwtjes-grootte. Ca. 5 eetlepels KOUD water erdoor mengen. Met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. Ca. 30 minuten afgedekt in koelkast zetten.
  • Intussen ui pellen en in halve dunne ringen snijden.
  • Deeg uitrollen (zie advies in de inleiding) tot een ronde lap, ca 2 cm groter dan de taartvorm. Leg het deeg in de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel over de bodem: uiringen en alle geraspte kaas.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Klop in een kom de eieren los met de slagroom en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het eimengsel over de kaas in de vorm.
  • Bak de kaastaart in ca. 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar, of tot de vulling een goudbruine kleur heeft. Laat de taart even afkoelen. Serveer lauwwarm met een klodder zure room en bieslook. En voor de liefhebber die niet vegetarisch is een theelepeltje zalmforel-eitjes.

Voedingswaarde

Calorieën: 515kcal | koolhydraten: 23g | eiwit: 17g | vet: 40g | verzadigd vet: 24g | cholesterol: 214mg | vezels: 1g | suiker: 3g | vitamine C: 2mg