Ga terug
+ servings
ei en cocotte oftewel eieren uit een potje
Ei en cocotte (eieren uit een potje)
Heerlijke klassieker uit de Franse keuken: ei en cocotte. Klinkt moeilijk, is makkelijk. De eieren garen in de oven. Simpel met maximaal resultaat.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kook tijd 20 minuten
30 minuten

Equipment

  • 4 soufflébakjes en braadslede

Ingrediënten
  

  • 100 g wilde gerookte zalm fijngesneden
  • 4 el bieslook fijngeknipt
  • 4 grote eieren XL
  • zout versgemalen peper
  • 8 el milde roeryoghurt
  • 2 sneetjes witbrood

Instructies
 

  • Verhit de oven op 180 °C. Schep 15 g zalm en ½ el bieslook in elk soufflébakje. Breek boven elk bakje een ei, zorg dat dooier heel blijft. Bestrooi met zout en peper. Schep op elk 2 el yoghurt en strijk dit voorzichtig glad.
  • Zet de bakjes in een braadslede. Zet in de oven en giet er met een maatbeker zoveel kokend water bij tot halverwege de bakjes. Voor een zachte dooier, bak de eieren in ca. 15 à 16 minuten gaar. (Voor harde dooier heb je ca. 18 minuten nodig.) Rooster 2 sneetjes brood, snijd in dunne repen. Wikkel er reepjes gerookte zalm omheen.
  • Garneer de bovenkant met rest van zalm en bieslook. Serveer met geroosterde ‘brood-soldaatjes’.

Voedingswaarde

Calorieën: 135kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 12g | vet: 6g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 170mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 1mg