- 100 g wilde gerookte zalm fijngesneden
- 4 el bieslook fijngeknipt
- 4 grote eieren XL
- zout versgemalen peper
- 8 el milde roeryoghurt
- 2 sneetjes witbrood
Verhit de oven op 180 °C. Schep 15 g zalm en ½ el bieslook in elk soufflébakje. Breek boven elk bakje een ei, zorg dat dooier heel blijft. Bestrooi met zout en peper. Schep op elk 2 el yoghurt en strijk dit voorzichtig glad.
Zet de bakjes in een braadslede. Zet in de oven en giet er met een maatbeker zoveel kokend water bij tot halverwege de bakjes. Voor een zachte dooier, bak de eieren in ca. 15 à 16 minuten gaar. (Voor harde dooier heb je ca. 18 minuten nodig.) Rooster 2 sneetjes brood, snijd in dunne repen. Wikkel er reepjes gerookte zalm omheen.
Garneer de bovenkant met rest van zalm en bieslook. Serveer met geroosterde ‘brood-soldaatjes’.
Calorieën: 135kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 12g | vet: 6g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 170mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 1mg