Omelet
- 1 ei
- 1 eetlepel melk
- snufje zout
- 1 theelepel ghee kokosolie of olijfolie
Vulling
- ½ rode appel geraspt
- 3 eetlepels hüttenkäse (cottage cheese)
- snufje kaneel
- 1 eetlepel pompoenpitten
- paar takjes tijm alleen de blaadjes
Klop het ei kort los in een kom met een scheutje melk en snuf zout.
Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk het ei erin en bak 1 minuut aan de eerste kant en dan 30-45 seconden aan de andere. Keer voorzichtig om met een spatel.
Schep de ingrediënten voor de vulling in een kom door elkaar. Leg de omelet op een bord, schep de vulling in het midden en rol. Snijd doormidden en dien op.
TIP: Als je de omelet in vetvrij papier verpakt, is het ook een goed ontbijt voor onderweg.
Calorieën: 128kcal | koolhydraten: 13g | eiwit: 6g | vet: 6g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 167mg | vezels: 2g | suiker: 10g | vitamine C: 4mg