Dit is een geweldig pulled pork recept uit de slowcooker. In 8 uur tijd heb je vlees dat heerlijk uit elkaar valt. Met raita in een pitabroodje smaakt dat VERRUKKELIJK.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met zout en peper. Leg het in de slowcooker.
Maak een marinade-sausje van knoflook, witte wijn, water, chilivlokken, knoflookgranulaat, paprikapoeder, tomatenketchup, balsamicoazijn, basterdsuiker. Roer door elkaar tot de suiker is opgelost. Schenk dit mengsel over het varkensvlees.
Doe de deksel op de slowcooker-pan en zet deze aan. Stel in op ongeveer 5-6 uur op de hoogste stand, of 7 – 9 uur op de laagste stand. Dit is afhankelijk van je eigen programma.
Ik gebruikte zelf de slowcooker op de laagste stand. Na ca. 6,5 uur heb ik de slowcooker open gemaakt en het vlees alvast voor een deel losgemaakt. Daarna nog 1,5 uur laten doorgaren op de laagste stand.
Haal hierna het vlees uit de slowcooker en giet het vocht af (bewaar een deel van het kookvocht). Gooi de rest van het vocht weg. Trek nu het vlees uit elkaar met behulp van 2 vorken.
Doe het vlees weer terug in de slowcooker en schenk de barbecuesaus erbij en ca. 50 ml kookvocht. Roer alles door elkaar en laat nog 5 minuten op de laagste stand sudderen.
Serveer de pulled pork in warme pitabroodjes met een beetje salade en raita (zie recept), en ook wat frieten erbij.
Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.
Notities
TIP Je houdt zeker pulled pork over. Bewaar voor de volgende dag of vries het in voor een ander moment.