- 850 gram flespompoen
- 3 eetlepels olijfolie
- zout versgemalen peper
- 300 gram verse worst
- 1 pak gnocchi di patate à 500 g koeling
- 10 salieblaadjes
- 1/8 liter slagroom
- ½ theelepel citroenrasp =1/4 citroen
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Oven voorverwarmen op 200 °C. Snijd de pompoen in parten (met schil), verwijder de pitjes en snijd in stukken van ca. 3 cm. Overdoen in bakblik. Schep 2 eetlepels olijfolie erdoor. Bestrooi met zout en peper en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin. Schep halverwege even om.
Maak intussen inkepingen in de worst zodat het vel openspringt. Haal de worstvulling eruit en draai hiervan kleine gehaktballetjes ter grootte van een grote knikker.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de balletjes in ca. 5 minuten gaar en goudbruin. Schep de gehaktballetjes met het vet door de geroosterde pompoen.
Snijd intussen de blaadjes salie in reepjes. Verwarm de slagroom in een steelpan. Voeg de salie en citroenrasp toe. Laat ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Op smaak brengen met zout en peper.
Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing in ca. 4 tot 5 minuten op de verpakking beetgaar (als de gnocchi bovendrijven zijn ze gaar). Verdeel over 4 borden. Schep de blokjes pompoen en gehaktballetjes erop. Verdeel de salie-roomsaus erover. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Lekker met een salade met tomaat.
Calorieën: 617kcal | koolhydraten: 72g | eiwit: 28g | vet: 28g | verzadigd vet: 14g | cholesterol: 99mg | vezels: 7g | suiker: 6g | vitamine C: 45mg