Ga terug
+ servings
Tagliatelle met garnalen en courgette
Tagliatelle met grote garnalen
Supersnel gerecht met tagliatelle voor als je héél snel klaar wilt zijn. Staat in 10 minuten op tafel. Vol en complex van smaak.
Aantal 2 personen
Kook tijd 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook geplet, gepeld en in de lengte gehalveerd
  • 150 gram courgette in plakjes van 5 mm
  • 200 gram verse tagliatelle
  • 125 gram rauwe gepelde grote garnalen ontdooid
  • een handje muntblaadjes fijngehakt
  • rasp van 1 citroen
  • 1 eetlepel dikke balsamicoazijn
  • zout en versgemalen zwarte peper

Instructies
 

  • Breng een pan met ruim water en zout aan de kook.
  • Verhit intussen 2 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de knoflook al roerend tot deze bruin kleurt. Schep de courgette erdoor en bak de groente in ca. 5 minuten beetgaar.
  • Kook intussen de tagliatelle beetgaar volgens gebruiksaanwijzing.
  • Schep de garnalen door de courgette en bak ze mee tot ze roze kleuren. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af, maar houd 2,5 dl van het kookwater achter. Schep de pasta door het courgettemengsel. Voeg een scheut kookwater, de helft van de munt, de citroenrasp en de rest van de olie toe. Roer het geheel stevig op hoog vuur tot de pasta romig en goed bedekt is. Besprenkel met de balsamicoazijn en maal er nog wat peper boven. Bestrooi met de rest van de munt. Serveer direct.
  • Lekker met tomatensalade me avocado.
  • Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.