- 750 gram kleine stevige aardappelen, bijvoorbeeld krieltjes
- 1 eetlepel verse rozemarijn fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- zeezout versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de ongeschilde aardappelen. Maak ze eventueel goed droog met een theedoek, anders kan de olijfolie niet hechten.
Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Snijd de knoflook fijn. Doe alles in een kom en schep de olijfolie erdoor. (Gebruik eventueel gewoon je (schone) handen zodat alle smaakmakers goed verdeeld zijn.)
Leg de aardappelen in de braadslede. Schuif de aardappelen in het midden van de oven en laat in ca. 40 min bruin en gaar worden. Schep halverwege even om, zodat alles rondom mooi bruin wordt.
Haal uit de oven en schep over in een schaal. Bestrooi met zout en peper. Serveer direct.
Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.
TIP: In plaats van verse rozemarijn kun je ook een mix van verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano) gebruiken. Heerlijk met een lik verse mayonaise.
Calorieën: 153kcal | koolhydraten: 33g | eiwit: 4g | vet: 1g | verzadigd vet: 0.2g | vezels: 4g | suiker: 1g | vitamine C: 37mg