Ga terug
+ servings
Vega bolognese saus
Vega Bolognese met linzen
Vega bolognese saus die net zo lekker is als het originele Italiaanse recept. Vegetarisch gehakt en linzen zorgen voor de body.
Aantal 5 personen
Kook tijd 45 minuten
45 minuten

Ingrediënten
  

  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui fijngehakt
  • 2 teentjes zwarte knoflook AH, fijngesneden
  • ½ winterwortel fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij fijngehakt
  • 100 gram champignons fijngehakt
  • 200 gram vegetarisch gehakt Garden Gourmet Vegan
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder hot
  • 300 ml rode wijn
  • 2 blikken tomatenblokjes à 400 gram
  • 125 gram gedroogde Beluga-linzen of Puy-linzen*
  • 1 laurierblad
  • ½ groentebouillontablet
  • 125 ml slagroom
  • zout versgemalen peper
  • 500 gram spaghetti

Instructies
 

  • Verhit in een braadpan de boter en olijfolie en bak hierin de ui, zwarte knoflook, wortel,  bleekselderij en champignons ca. 5 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  • Voeg het vegetarisch gehakt en paprikapoeder toe en bak tot het rul is. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Laat de wijn helemaal inkoken tot alle vloeistof verdampt is. Spoel de linzen af onder koud stromend water. Roer dan de blikken tomaten, linzen, laurierblad en bouillontablet erdoor. Breng opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus ca. 30 minuten sudderen, met de deksel op de pan tot de saus heerlijk dik is.
  • Roer de slagroom door de saus en laat dan nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

Calorieën: 767kcal | koolhydraten: 103g | eiwit: 28g | vet: 22g | verzadigd vet: 12g | cholesterol: 52mg | vezels: 12g | suiker: 9g | vitamine C: 11mg