Ga terug
+ servings
Spitskool stamppot met kerrie-gehaktballetjes
Spitskoolstamppot met kerrie-gehaktballetjes
Simpele stamppot met knapperige spitskool. Vooral de gehaktballetjes met kerrie en ui maken het helemaal af!
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten
30 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 kg aardappelen
  • zout
  • 400 gram half om half gehakt
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • 1 ei
  • 2 beschuiten
  • versgemalen peper
  • 50 gram boter
  • 1 middelgrote rode ui in partjes
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 200 ml melk
  • 1 spitskool fijngesneden
  • verse koriander

Instructies
 

  • Zet de aardappelen in een grote pan met weinig water en zout op en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook met deksel op de pan in 20 minuten gaar.
  • Kneed intussen het gehakt met sjalotje, knoflook en ei door elkaar. Verkruimel de beschuiten erboven en voeg zout en peper toe. Draai er 16 kleine balletjes van. Verhit de boter of margarine in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de rode ui en kerriepoeder toe. Laat even samen fruiten en voeg zonodig een scheutje water toe. Leg de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur 10 minuten. zachtjes bakken. Keer regelmatig.
  • Giet de aardappelen af en stoom de aardappels op laag vuur nog 1 minuutje droog. Stamp de aardappels tot een grove droge puree. Voeg 100 ml hete melk bij de aardappels en  meng tot een smeuïge puree. Schep de spitskool erdoor en laat nog ca. 5 minuten samen doorgaren. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de gehaktballen uit de pan, verhit de pan en blus het braadvocht af met 100 ml melk voor een lekkere jus. Lekker met grofgesneden koriander.

Voedingswaarde

Calorieën: 648kcal | koolhydraten: 59g | eiwit: 28g | vet: 34g | verzadigd vet: 16g | cholesterol: 145mg | vezels: 6g | suiker: 6g | vitamine C: 57mg