Ga terug
+ servings
Rode kip van mijn schoonmoeder. Een echt familierecept
Rode kip van mijn schoonmoeder
Een kruidige stoofschotel met smeuïge kip in zoetige tomaten-paprikasaus. Lekker met rijst, maar ook met aardappelpuree.
Aantal 4 personen
Kook tijd 1 uur 30 minuten
1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 600 gram kipfilet
  • zout peper
  • 75 gram boter
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 150 ml tomatenketchup van Heinz
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 1 kleine teen knoflook uitgeperst
  • 45 gram suiker
  • ½ bouillontablet

Instructies
 

  • Kipfilet kleinsnijden. Bestrooien met zout en peper. In koekenpan 50 gram boter verhitten en kipfilet in ca. 10 minuten rondom bruinbakken.
  • Intussen rode paprika en uien in kleine stukjes snijden.
  • In braadpan rest van boter verhitten. Ui ca. 3 minuten licht fruiten. Paprika toevoegen en even meebakken. Kip met bakvet erdoor roeren. Toevoegen: kruiden, azijn, tomatenketchup, tomatenpuree, knoflook, bouillontablet en suiker. Kipmengsel ca. 1 uur zachtjes laten stoven tot de stukjes paprika in de rode saus versmolten zijn. Lekker met Basmati-rijst en broccoli.

Voedingswaarde

Calorieën: 433kcal | koolhydraten: 32g | eiwit: 34g | vet: 20g | verzadigd vet: 11g | cholesterol: 136mg | vezels: 3g | suiker: 25g | vitamine C: 87mg