- 600 gram kipfilet
- zout peper
- 75 gram boter
- 2 rode paprika’s
- 2 uien
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel gemalen koriander
- 150 ml tomatenketchup van Heinz
- 1 eetlepel azijn
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 1 kleine teen knoflook uitgeperst
- 45 gram suiker
- ½ bouillontablet
Kipfilet kleinsnijden. Bestrooien met zout en peper. In koekenpan 50 gram boter verhitten en kipfilet in ca. 10 minuten rondom bruinbakken.
Intussen rode paprika en uien in kleine stukjes snijden.
In braadpan rest van boter verhitten. Ui ca. 3 minuten licht fruiten. Paprika toevoegen en even meebakken. Kip met bakvet erdoor roeren. Toevoegen: kruiden, azijn, tomatenketchup, tomatenpuree, knoflook, bouillontablet en suiker. Kipmengsel ca. 1 uur zachtjes laten stoven tot de stukjes paprika in de rode saus versmolten zijn. Lekker met Basmati-rijst en broccoli.
Calorieën: 433kcal | koolhydraten: 32g | eiwit: 34g | vet: 20g | verzadigd vet: 11g | cholesterol: 136mg | vezels: 3g | suiker: 25g | vitamine C: 87mg