- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 verse groene jalapeno peper fijngehakt (zonder pitjes)
- 1 theelepel gemalen komijn
- 3 eetlepels olie
- 2 blikjes zwarte bonen à 400 gram uitgelekt
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 liter groentebouillon tablet
- 300 gram blokjes pompoen geschild
- 150 gram feta kaas
- 1 bosje verse koriander
Verhit in ruime kookpan 2 eetlepels olie en bak de ui, knoflook, groene peper en komijn in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg toe aan het uimengsel: zwarte bonen, tomaten en groentebouillon. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken.
Schep met een schuimspaan de helft van de bonen/tomaat uit de soep. Pureer de rest van de soep met een staafmixer glad. Voeg het bonenmengsel weer toe aan de soep. Verhit in een koekenpan wat olie en bak de pompoenblokjes in ca. 5 minuten net gaar. Schep ze door de soep. Serveer de soep met verbrokkelde feta en grofgesneden koriander.
Calorieën: 453kcal | koolhydraten: 69g | eiwit: 26g | vet: 10g | verzadigd vet: 5g | cholesterol: 33mg | vezels: 20g | suiker: 10g | vitamine C: 36mg