Ga terug
+ servings
Zuurkoolschotel met paddenstoelen
Fantastische ovenschotel met zuurkool, paddenstoelen en shoarmavlees. Niet moeilijk om te maken. Shoarmavlees zorgt voor een kick.
Aantal 4 personen
Kook tijd 40 minuten
40 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 kilo kruimige aardappelen
  • 150 ml melk
  • 100 gram roomboter
  • 200 gram winterwortel in blokjes
  • 400 gram shoarmavlees
  • 1 ui gesnipperd
  • 150 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 pakje gekookte zuurkool met Riesling
  • 1 klein bekertje crème fraîche
  • 100 gram geraspte oude kaas

Instructies
 

  • Aardappelen schillen en met zout  in ca. 20 minuten gaarkoken. Fijnstampen en met melk en klont boter tot een smeuïge puree mengen.
  • Intussen oven voorverwarmen op 200 C. In koekenpan 50 gram boter verhitten en shoarmavlees 3 minuten bakken. Wortel toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Paddenstoelen voorzichtig schoonvegen met keukenpapier. In stukjes snijden. In pan 25 gram boter smelten. Ui even paar minuten fruiten. Dan paddenstoelen meebakken. Zuurkool en crème fraîche toevoegen. Ca. 10 minuten laten stoven.
  • Grote ovenschaal invetten. Verdeel het vleesmengsel over de bodem en schep daarop de zuurkool. Verdeel de aardappelpuree erover en strijk glad. Strooi de kaas erover en bak de zuurkoolschotel in ca. 15 minuten goudbruin.

Voedingswaarde

Calorieën: 926kcal | koolhydraten: 106g | eiwit: 41g | vet: 39g | verzadigd vet: 22g | cholesterol: 162mg | vezels: 17g | suiker: 14g | vitamine C: 122mg