Ga terug
+ servings
Zuurkool met spek en rookworst
Zuurkool met Zeeuws spek
Heerlijk winters gerecht met zuurkool en Zeeuws spek. Aardappelpuree erbij en klaar is Kees.
Aantal 4 personen
Kook tijd 1 uur
1 uur

Ingrediënten
  

  • 40 gram boter
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 500 gram zuurkool
  • 1 eetlepel honing
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flesje bokbier
  • 2 grote appels
  • 1 runder-rookworst
  • 200 gram Zeeuws spek dik gesneden

Instructies
 

  • Verwarm de boter in een braadpan. Fruit de ui in ca. 5 minuten in de boter, voeg dan de zuurkool, de honing, kruidnagels en laurierblaadjes toe. Meng alles goed en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe. Schenk het bier op de zuurkool.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel dan in partjes. Leg ze op de zuurkool. Doe de deksel op de pan en stoof het geheel in 30-40 minuten gaar. Schep de zuurkool af en toe om.
  • Stoof de laatste 10 minuten de rookworst bovenop de zuurkool mee. 
  • Verhit intussen een grillpan. Leg de plakjes spek in de pan en gril ze aan beide kanten goudbruin en krokant. Serveer de zuurkool met gekookte aardappelen of aardappelpuree, de warme rookworst en het gegrilde spek.

Voedingswaarde

Calorieën: 414kcal | koolhydraten: 22g | eiwit: 10g | vet: 33g | verzadigd vet: 13g | cholesterol: 66mg | vezels: 6g | suiker: 13g | vitamine C: 25mg