- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel gemalen kardemom
- ½ theelepel gemalen nootmuskaat
- ½ theelepel chilivlokken
- versgemalen zwarte peper
- 500 gram bavette slager
- zout
- 1 eetlepel olie
- 12 blaadjes munt
- blaadjes van ½ bosje koriander
dressing:
- 2 theelepels rijstazijn
- 2 theelepels suiker
- 2 cm verse gember
- 2 rode Spaanse pepers
- 1 teentje knoflook
- 2 limoenen
- 2 eetlepels vissaus
Meng in een kommetje de koriander, gemberpoeder, kardemom, nootmuskaat, chilivlokken en zwarte peper door elkaar. Wrijf het vlees ermee in en laat het 30 minuten afgedekt staan.
Maak de dressing: breng in een steelpan 75 ml water aan de kook met de azijn en suiker. Kook tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Schil de gember. Verwijder pitjes en zaadlijsten uit de rode pepers. Hak de gember, rode pepers en knoflook fijn. Pers de limoenen uit. Meng de gember, peper, knoflook, limoensap en vissaus door het azijnmengsel.
Verhit de grillpan of koekenpan op hoog vuur (of steek de barbecue aan). Bestrooi het vlees met zout en bestrijk het met olie. Gril of bak het vlees in 7-8 minuten medium-rare, keer enkele malen. Leg het op een bord en laat het 5 minuten afgedekt rusten. Roer de dressing door het achtergebleven bakvet.
Snijd het vlees dwars op de draad in repen van 1 cm dik. Leg het op een platte schaal. Roer de munt- en korianderblaadjes door de dressing en verdeel deze over het vlees. Lekker met rijst en geroerbakte groenten.
Calorieën: 289kcal | koolhydraten: 7g | eiwit: 26g | vet: 18g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 76mg | vezels: 2g | suiker: 2g | vitamine C: 45mg