Ga terug
+ servings
Zalmtartaar met mango
Zalmtartaar met mango en bieslookmayonaise
Een elegante samensmelting van verse zalm en zoete mango, afgemaakt met een romige bieslookmayonaise; een voorgerecht dat elke tafel verrijkt.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten
20 minuten

Ingrediënten
  

  • 10 gram bieslook
  • 1 stk limoen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 snufje zout versgemalen peper
  • 200 gram verse zalmfilet in kleine blokjes
  • 150 gram gerookte Schotse zalm in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie met knoflook en chili-aroma Monini
  • 1 stk rijpe mango in reepjes

Instructies
 

  • Knip de bieslook boven in kommetje in kleine ringetjes. Borstel de limoen schoon en rasp de helft van de schil boven de bieslook. Pers dan de limoen uit. Aan bieslook/limoenrasp toevoegen: mayonaise en 2 theelepels limoensap. Door elkaar roeren. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep in kom alle zalm, 1 eetlepel limoensap en de olie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

Calorieën: 127kcal | koolhydraten: 0.2g | eiwit: 17g | vet: 6g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 37mg | vezels: 0.1g | suiker: 0.1g | vitamine C: 2mg