Zalmtartaar met mango en bieslookmayonaise

Nog aan het zoeken naar een makkelijk, maar bovenal superlekker voorgerechtje tijdens de feestdagen? Deze zalmtartaar is een aanrader, gemaakt van zowel verse als gerookte zalm. Staat ook mooi op een buffettafel. 

Welke wijn bij zalmtartaar met mango?

Combineer zalmtartaar met mango met een glas Chardonnay met houtlagering, bijvoorbeeld de Tokara van Gall&Gall. Het zachte rooksmaakje van de zalm matcht prachtig bij mooie houtlagering in de wijn. En de mango accentueert de aroma’s van exotisch fruit. De topping van bieslookmayonaise komt overeen met de romigheid die de wijn ook bezit.

Muziek: om in de kerststemming te komen: luister naar  Last Chrismas van Wham. Gekozen als beste kersthit aller tijden door lokale radioluisteraars in Nederland en België.

Zalmtartaar met mango

Zalmtartaar met mango en bieslookmayonaise

Voorbereiding: 20 minuten
Totaal: 20 minuten
Een elegante samensmelting van verse zalm en zoete mango, afgemaakt met een romige bieslookmayonaise; een voorgerecht dat elke tafel verrijkt.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 10 gram bieslook
  • 1 stk limoen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 snufje zout versgemalen peper
  • 200 gram verse zalmfilet in kleine blokjes
  • 150 gram gerookte Schotse zalm in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie met knoflook en chili-aroma Monini
  • 1 stk rijpe mango in reepjes

Bereiding
 

  • Knip de bieslook boven in kommetje in kleine ringetjes. Borstel de limoen schoon en rasp de helft van de schil boven de bieslook. Pers dan de limoen uit. Aan bieslook/limoenrasp toevoegen: mayonaise en 2 theelepels limoensap. Door elkaar roeren. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep in kom alle zalm, 1 eetlepel limoensap en de olie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Meer heerlijke kerstrecepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept