- 750 gram stoofvlees van wild hert, haas, wildzwijn
- 1 snufje zout versgemalen peper
- 3 eetlepels olie
- 1 stk grote rode ui gesnipperd
- 75 gram magere spekblokjes
- 2 eetlepels bloem
- 1 ½ dl rode wijn Shiraz
- 2 dl wildfond
- 3 takjes tijm
- 1 blaadje laurier
- 3 stk jeneverbessen
- 3 eetlepels cranberrycompote
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg ontdooid
- 1 stk eidooier
Laat vlees op kamertemperatuur komen. Bestrooi met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in gedeelten rondom goudbruin. Uit pan scheppen. In achtergebleven bakvet ui en spekblokjes ca. 2 minuten bakken. Voeg bloem toe en laat even kort meebakken. Schenk wijn en fond erbij. Laat al roerende aan de kook komen. Toevoegen: stoofvlees, tijm, laurier, jeneverbessen en cranberrycompote. Breng aan de kook. Sudder, met deksel op pap, in ca. 2 uur zachtjes gaar. Tot zover kan stoofschotel voorbereid worden. Laat afkoelen en zet in de koeling.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Intussen het vlees opnieuw verwarmen. (Kruiden verwijderen.) Schep het vlees met een deel van het vocht in de ministoofpannetjes. Dek af met plakjes deeg en druk deze aan de rand goed vast. Bestrijk met eidooier. Bak in de oven de deegdeksels in ca. 15 à 20 minuten gaar en goudbruin. Lekker met knolselderijpuree, winterse rodekool (kijk bij mijn bijgerechten) en gestoofde peertjes.
Calorieën: 361kcal | koolhydraten: 3g | eiwit: 44g | vet: 15g | verzadigd vet: 5g | cholesterol: 15mg | vezels: 0.2g | suiker: 0.3g | vitamine C: 1mg