- 4 stk verse vijgen in partjes
- 200 ml rode port
- 4 takjes tijm
- 4 stk hertenbiefstukjes à ca 130 gram
- 25 gram roomboter
- 8 plakjes serranoham
- 1 snufje zout peper
- 20 gram koude boter in blokjes
- 1 zakje biologische rucola
Doe de vijgpartjes met de port in een schaal. Laat ca. 6 uur marineren. Verdeel de takjes tijm in 8 stukjes.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd elk hertenbiefstukje doormidden. Spreid de plakjes serranoham uit op bakpapier op een bakplaat. Verhit 25 g boter in een koekenpan. Bak hierin de hertenbiefstukjes in ca. 4 minuten aan beide zijden goudbruin. Haal het vlees uit het braadvet (bewaar het braadvet) en leg elk biefstukje op een plakje serranoham. Bestrooi het vlees met zout en peper en leg er een stukje tijm op. Vouw de ham erover. Bak het vlees nog ca. 8 minuten in de oven
Haal intussen de stukjes vijg uit de port. Schenk de port bij het braadvet in de koekenpan. Kook de port tot de helft in. Haal de pan van het vuur en klop de stukjes koude boter er in één keer doorheen. Leg de stukjes vijg in de saus.
Leg op elk bord 2 hertenbiefstukjes. Verdeel de stukjes vijg en de saus erover. Garneer met rucola. Lekker met aardappelpuree en haricot verts.
Calorieën: 169kcal | koolhydraten: 7g | eiwit: 1g | vet: 9g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 26mg | vezels: 0.2g | suiker: 4g | vitamine C: 2mg