Ga terug
+ servings
Cocktail van kreeftgarnalen
Duik in een luxe traktatie met deze cocktail van kreeftgarnalen, waarbij de delicate smaak van de zeevruchten centraal staat. Deze elegante starter is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een smaakexplosie die je smaakpapillen zal prikkelen en je verlangend naar meer zal achterlaten. Ideaal voor een feestelijke gelegenheid of een chique avondmaal.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
15 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 bakje platte peterselie 20 gram, grofgehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngeperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout versgemalen peper
  • 300 gram kreeftgarnalen
  • 50 gram zachte geitenkaas verkruimeld
  • 4 kerstomaatjes

Instructies
 

  • Doe peterselie, knoflook, olijfolie en citroensap in een kom.
  • Pureer met de staafmixer tot een dikke dressing. Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra citroensap.
  • Meng de persillade en kreeftgarnalen door elkaar. Schep er de geitenkaas door.
  • Snij 4 kerstomaatjes in dunne reepjes, verwijder het vocht en de zaadjes.
  • Verdeel het garnalenmengsel over 4 cocktailglazen. Garneer met reepjes kerstomaat.

Voedingswaarde

Calorieën: 110kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 18g | vet: 4g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 127mg | vezels: 0.2g | suiker: 1g | vitamine C: 5mg