Ga terug
+ servings
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato
Dompel je smaakpapillen onder in Vitello Tonnato, een klassieke Italiaanse delicatesse waarbij dunne plakjes kalfsvlees worden gecombineerd met een romige tonijnsaus. Een harmonie van zachte texturen en gedurfde smaken die zowel verrassend als onweerstaanbaar is; een voorgerecht dat indruk maakt.
Aantal 4 personen
Kook tijd 15 minuten
15 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 ei
  • 1 klein teentje knoflook uitgeperst
  • snufje zout
  • 200 ml neutrale olie
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • 1 blikje tonijn in olie uitgelekt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 ansjovisfilets fijngesneden
  • 1 eetlepel citroensap
  • versgemalen peper
  • 300 gram kalfsvlees in plakjes fricandeau, of rollade
  • appelkappertjes peterselie, waterkers of rucola

Instructies
 

  • Maak eerst de mayonaise. Doe hiervoor in een hoge maatbeker: 1 ei, knoflook en zout. Schenk hier voorzichtig de olie op in een heel dun straaltje. Zet de staafmixer op de bodem. Zet de staafmixer aan en trek hem langzaam omhoog. Zo krijg je een dikke mayonaise. Voeg daarna de azijn toe en meng erdoor.
  • Verkruimel de tonijn. Schep door de mayonaise: tonijn, kappertjes, ansjovis en citroensap. Weer mengen met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat citroensap.
  • Verdeel de plakjes kalfsvlees over 4 borden. Smeer de tonijnmayonaise er overheen. Laat ca. 10 minuten staan, zodat de saus goed kan intrekken. Garneer met extra kappertjes en ' iets groens' (peterselie, waterkers of rucola).

Voedingswaarde

Calorieën: 610kcal | koolhydraten: 0.4g | eiwit: 30g | vet: 54g | verzadigd vet: 5g | cholesterol: 108mg | vezels: 0.02g | suiker: 0.1g | vitamine C: 0.3mg