Ga terug
+ servings
Kerst tulband
Kersttulband van Holtkamp
Laat je betoveren door de feestelijke Kersttulband van Holtkamp, waar traditie en vakmanschap samenkomen in elke smaakvolle hap. Een must-have dessert dat het hoogtepunt vormt van je kerstviering, met de kenmerkende kwaliteit en finesse van de bekende Holtkamp.
Aantal 1 tulband
Kook tijd 1 uur 30 minuten
1 uur 30 minuten

Equipment

  • tulbandvorm met doorsnede van ca. 23 cm

Ingrediënten
  

Vulling:

  • 100 ml cognac
  • 100 ml rum
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel kardamom
  • 75 gram dadels ontpit en fijngehakt
  • 75 gram gedroogde abrikozen fijngehakt
  • 100 gram rozijnen
  • 200 gram sultana’s
  • 200 gram krenten
  • 75 gram amarenekersen
  • 75 gekonfijte sinaasappelschil
  • 75 gram hazelnoten

Cake:

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 250 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 gram zout

Instructies
 

  • Breng de cognac, rum, vanillesuiker en de specerijen aan de kook. Doe alle vruchten en noten erbij en laat dit 15 minuten sudderen. Laat afkoelen en bij voorkeur ca. 1-2 dagen afgedekt rusten om alle smaken op elkaar te laten inwerken.
  • Verwarm de oven op 160 °C. Klop de boter met de basterdsuiker in ca. 10 minuten luchtig. Klop één voor één de eieren erdoor. Spatel  de bloem, bakpoeder en het zout erdoor. Schep het vruchtenmengsel erdoor. Overdoen in de tulbandvorm. Bak  de cake ca. 75 tot 85 minuten in de oven bruin en gaar. (Test de cake door er een breinaald of ijzeren spiesje in te steken. Er mag geen deeg aan blijven hangen.) Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Voedingswaarde

Calorieën: 7825kcal | koolhydraten: 1215g | eiwit: 102g | vet: 277g | verzadigd vet: 140g | cholesterol: 1356mg | vezels: 147g | suiker: 617g | vitamine C: 1251mg