Ga terug
+ servings
Crepes Suzette
Crêpes Suzette
Waag je aan de Franse elegantie met onze Crêpes Suzette, doordrenkt met een zachte sinaasappelsaus en een vleugje Grand Marnier. Een tijdloos dessert dat zowel verfijning als zoete verleiding biedt, perfect voor een chique afsluiting van je diner.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten
20 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 sinaasappel
  • 75 gram bloem
  • 1 ei
  • 225 ml melk
  • 3 eetlepels Grand Marnier
  • 75 gram boter
  • 25 gram suiker
  • 3 eetlepels cognac

Instructies
 

  • Was de sinaasappel grondig. Rasp de schil en pers de sinaasappel uit. Doe de bloem met een snufje zout in een kom. Breek het ei erboven en voeg de helft van de melk toe. Roer met een garde tot een egaal dik beslag. Roer de rest van de melk en 1 eetlepel Grand Marnier erdoor.
  • Verwarm een groot bord of platte schaal voor. Verhit in een kleine koekenpan steeds een klontje boter en bak van het beslag 8 flensjes. Keer de flensjes, zodra de bovenkant droog is en bak de andere kant dan snel goudbruin. Laat de flensjes op de warme schaal glijden en vouw ze in vieren. Leg ze dakpansgewijs op elkaar en houd ze warm.
  • Smelt in een steelpan de rest van de boter. Roer de suiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en 2 eetlepels Grand Marnier erdoor. Verwarm nog ca. 2 minuten tot de suiker is opgelost. Schenk het botermengsel over de flensjes.
  • Verwarm de cognac in een kleine steelpan of soep opscheplepel. Steek de cognac aan (niet onder de afzuigkap!) en schenk het brandend over de flensjes. Serveer met een bolletjes vanille-ijs.

Voedingswaarde

Calorieën: 297kcal | koolhydraten: 27g | eiwit: 6g | vet: 18g | verzadigd vet: 11g | cholesterol: 88mg | vezels: 1g | suiker: 12g | vitamine C: 17mg