- 2 grote rode grapefruits
- 400 gram Hollandse garnalen
- 4 bolletjes stemgember
- 1 kropsla of 1 zakje botersla
- 5 eetlepels slagroom
- 8 eetlepels mayonaise
- 2½ eetlepels tomatenketchup
- 2½ eetlepels whisky
- versgemalen peper
- worcestershiresauce
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruits. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Spoel de garnalen af in een zeef onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Snijd de gember heel fijn. Haal het lichtgroene hart uit de kropsla en verdeel het in losse blaadjes.
Klop de slagroom stijf. Schep de mayonaise, tomatenketchup en whisky erdoor. Breng op smaak met peper en enkele druppels worcesterhiresauce. Roer de gember erdoor.
Houd 1/4 van de garnalen en grapefruit apart. Verdeel de sla en de rest van de garnalen en grapefruit over 8 wijde glazen. Schenk de cocktailsaus erover. Garneer met de achtergehouden grapefruit en garnalen.
Calorieën: 84kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 11g | vet: 1g | verzadigd vet: 0.3g | cholesterol: 82mg | vezels: 1g | suiker: 5g | vitamine C: 20mg