- 1 sjalotje
- 6 kruidnagels
- 3 uien
- 1 grote rode kool ca. 1½ kg
- 4 grote appels goudreinetten
- 40 gram roomboter
- 1 kaneelstokje
- 4 laurierblaadjes
- zout
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 5 eetlepels rode wijnazijn
Pel het sjalotje en steek de kruidnagels erin. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de rode kool fijn. Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Verhit de boter en fruit de ui ca. 3 minuten. Schep de kool erdoor. Voeg toe: sjalotje met kruidnagel, kaneel, laurierblaadjes, zout, basterdsuiker en 1½ dl water. Kook ca. 10 minuten zachtjes. Roer de appel en azijn erdoor. Stoof de kool in ca. 2 uur op zacht vuur gaar, zodat alle smaken goed doortrekken. Verwijder sjalot, kaneelstokje en laurier.
Calorieën: 197kcal | koolhydraten: 40g | eiwit: 3g | vet: 5g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 11mg | vezels: 7g | suiker: 28g | vitamine C: 114mg