Ga terug
+ servings
Varkenshaas met romige appel
Proef de sublieme combinatie van sappige varkenshaas vergezeld door een zachte romige appelcompote. Een gerecht waarin zoet en hartig samensmelten, perfect voor een hoofdgerecht dat zowel verrassend als vertrouwd is.
Aantal 4 personen
Kook tijd 20 minuten
20 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 el olie
  • 1 grote Jonagold appel ongeschild in 16 partjes
  • 2 varkenshaasjes ca. 600 g
  • zout versgemalen peper
  • 65 gram boter
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 5 el cognac
  • 1 bekertje crème fraîche 125 g

Instructies
 

  • Verhit de olie in een grote anti-aanbak koekenpan en bak de appelpartjes ca. 3 minuten goudbruin. Leg apart.
  • Snijd de varkenshaasjes in plakjes van ca. 2 cm. Bestrooi met zout en peper. Verhit in dezelfde koekenpan 50 g boter. Schroei de varkenshaasplakjes rondom snel dicht. Voeg de sjalotjes erbij en bak de varkenshaasplakjes op halfhoog vuur in ca. 4 minuten gaar en bruin. Plakjes vlees uit pan nemen en onder aluminiumfolie warmhouden. Voeg 15 gram boter en cognac toe aan achtergebleven bakvet.  Breng aan de kook. Roer de crème fraîche erdoor tot een egale saus. Schep de gebakken appel erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet het uitgelopen vleessap van de varkenshaasplakjes door de saus. Leg de varkensmedaillons op vier voorverwarmde borden. Appelsaus erover schenken. Lekker met gebakken aardappelschijfjes en een salade.

Voedingswaarde

Calorieën: 396kcal | koolhydraten: 10g | eiwit: 32g | vet: 25g | verzadigd vet: 13g | cholesterol: 151mg | vezels: 1g | suiker: 7g | vitamine C: 3mg