Ga terug
+ servings
risotto met tomaat en paddenstoelen
Risotto met tomaat en paddenstoelen
Verwen je smaakpapillen met deze romige risotto, verrijkt met zongerijpte tomaten en aardse paddenstoelen. Een gerecht waarin Italiaanse finesse en robuuste smaken samenkomen, ideaal voor een comfortabele, maar toch verfijnde maaltijd.
Aantal 4 personen
Kook tijd 40 minuten
40 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 blik tomatenstukjes heel goed uitgelekt
  • 300 gram paddenstoelenmelange AH
  • 100 gram Parmezaanse kaas stukje
  • 9 dl bouillon van tabletten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 sjalotjes fijngesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 300 gram risottorijst
  • 50 gram roomboter
  • ½ dl witte wijn
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt

Instructies
 

  • Laat de tomaten goed uitlekken. Maak paddenstoelen schoon, grote exemplaren in reepjes snijden. Schaaf de Parmezaanse kaas in dunne krullen.
  • Breng de bouillon aan de kook. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de helft van de sjalotjes en bleekselderij ca. 3 minuten. Roer de knoflook en rijst erdoor totdat de korrels glanzend en doorschijnend zijn. Roer de tomatenblokjes erdoor en laat absorberen. Voeg dan in gedeelten de bouillon toe. Voeg niet eerder een volgende lepel toe dan dat de vorige is opgenomen. Blijf roeren en kook de rijst in ca. 15 minuten gaar. Roer de boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Intussen, verhit de rest van de olie in een koekenpan. Rest van sjalotjes en paddenstoelen op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken. Roer de witte wijn erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Roer peterselie erdoor.
  • Verdeel risotto over vier diepe borden. Schep paddenstoelenmengsel erop. Garneer met de Parmezaanse kaaskrullen.

Voedingswaarde

Calorieën: 554kcal | koolhydraten: 74g | eiwit: 20g | vet: 19g | verzadigd vet: 11g | cholesterol: 44mg | vezels: 6g | suiker: 7g | vitamine C: 9mg