Ga terug
+ servings
Gamba's met oosterse kruidenboter
Gamba's met oosterse kruidenboter
Laat je smaakpapillen dansen met onze gamba's, subtiel gekruid met een oosterse kruidenboter. Een fusion-gerecht dat het beste van twee werelden combineert, ideaal voor liefhebbers van zeevruchten met een exotische twist.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Wachttijd 1 uur
1 uur 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 6 takjes koriander*
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 50 gram gezouten roomboter
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 12 grote gepelde gamba's
  • zeekraal

Instructies
 

  • Hak de koriander, knoflook en gemberwortel heel fijn. Meng de koriander, knoflook, gemberwortel en kerriepoeder door de boter. Roer de boter glad en luchtig. Zet de boter ca. 1 uur apart om de smaken goed in te laten trekken.
  • Snijd de gamba's open. Verhit een grillpan. Bestrijk hem met olie. Rooster eerst de binnenkant van de gamba's enkele seconden. Draai de gamba's om en rooster de buitenkant. Bestrijk de gamba aan alle kanten met de boter. Vouw hem dicht. Leg eventueel wat zeekraal op 4 bordjes en verdeel de gamba’s erover. Serveer direct.

Notities

Tip: in de oosterse boter die overblijft kun je ook kip, kabeljauw, paddenstoelen of aardappeltjes bakken.
* Houd je niet van koriander, gebruik dan verse kervel of peterselie.

Voedingswaarde

Calorieën: 119kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 6g | vet: 10g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 75mg | vezels: 0.2g | suiker: 0.1g | vitamine C: 1mg