- 6 takjes koriander*
- 1 teentje knoflook
- 1 cm verse gemberwortel
- 1 theelepel kerriepoeder
- 50 gram gezouten roomboter
- ½ eetlepel olijfolie
- 12 grote gepelde gamba's
- zeekraal
Hak de koriander, knoflook en gemberwortel heel fijn. Meng de koriander, knoflook, gemberwortel en kerriepoeder door de boter. Roer de boter glad en luchtig. Zet de boter ca. 1 uur apart om de smaken goed in te laten trekken.
Snijd de gamba's open. Verhit een grillpan. Bestrijk hem met olie. Rooster eerst de binnenkant van de gamba's enkele seconden. Draai de gamba's om en rooster de buitenkant. Bestrijk de gamba aan alle kanten met de boter. Vouw hem dicht. Leg eventueel wat zeekraal op 4 bordjes en verdeel de gamba’s erover. Serveer direct.
Tip: in de oosterse boter die overblijft kun je ook kip, kabeljauw, paddenstoelen of aardappeltjes bakken.
* Houd je niet van koriander, gebruik dan verse kervel of peterselie.
Calorieën: 119kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 6g | vet: 10g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 75mg | vezels: 0.2g | suiker: 0.1g | vitamine C: 1mg