Ontdek een exotische delicatesse: zwarte rijst op smaak gebracht met sappige gamba's. Een gerecht waarin de diepe tonen van de rijst samenkomen met de ziltige smaak van de zee, ideaal voor wie op zoek is naar een culinair avontuur.
Verhit een flinke laag olie in een wok of braadpan tot 180℃ of gebruik een frituurpan. Bekleed een bord met keukenpapier. Schil de pastinaken met een dunschiller. Schil ze vervolgens in de lengte in dunne slierten. Frituur de pastinaakslierten, zonodig in porties, in ca. 2 minuten goudbruin en knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op het keukenpapier uitlekken. Bestrooi met wat zout.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Bak de garnalen ca. 3 minuten tot ze mooi roze zijn. Schep ze uit de pan en bak in dezelfde pan de zeekraal ca. 2 minuten.
Giet de rijst af en verdeel met behulp van een kookring over 4 borden. Verdeel er de eerst mayonaise en dan de zeekraal over. Leg de garnalen eromheen. Garneer met een flinke pluk pastinaak.
Notities
* Kun je geen Japanse mayonaise vinden, met gewone mayonaise lukt dit ook prima. De smaak wijkt niet heel veel af.