Zwarte rijst met garnalen

Chicks Love Food
Zwarte rijst met gamba’s

Recept Zwarte rijst met gamba’s uit het kookboek Daily Dinnes van Chicks love food. met maximaal 5 ingrediënten zet je snel een creatieve maaltijd op tafel o.a. pastinaak, zwarte rijst, gamba’s en zeekraal. Voorgerecht voor 4 personen. #gamba's #voorgerecht
Recept Zwarte rijst met gamba’s uit het kookboek Daily Dinnes van Chicks love food. met maximaal 5 ingrediënten zet je snel een creatieve maaltijd op tafel o.a. pastinaak, zwarte rijst, gamba’s en zeekraal. Voorgerecht voor 4 personen. #gamba's
Recept Zwarte rijst met gamba’s uit het kookboek Daily Dinnes van Chicks love food. met maximaal 5 ingrediënten zet je snel een creatieve maaltijd op tafel o.a. pastinaak, zwarte rijst, gamba’s en zeekraal. Voorgerecht voor 4 personen.

Het kookboek ‘Daily Dinners’ van Chicks Love Food is bedoeld om het je makkelijk te maken in de keuken. Met maximaal 5 ingrediënten zet je in een wip een creatief maal op tafel. Lees ook de kookboekrecensie van Miranda die we gisteren hebben gepubliceerd. Maar met zo weinig ingrediënten kun je ook iets feestelijks op tafel zetten. Niet moeilijk, alleen je bent wel even bezig. Maar dan heb je ook wat.

We hebben het recept wel iets aangepast. Het is nu een voorgerecht voor 4 personen: een starter met een WOW-effect.

Welke wijn bij zwarte rijst met gamba’s?

Het gerecht is romig door de mayonaise, licht zilt door de zeekraal en wat zoetig vanwege de pastinaak. Dit kan niet missen: kies een mooie chardonnay!

4 personen50 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zwarte rijst
  • zonnebloemolie
  • 2 pastinaken (ca. 400 gram)
  • 300 gram grote gepelde rauwe garnalen
  • 150 gram zeekraal
  • 8 eetlepels (Japanse) mayonaise*
  • Extra: kookring

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing.

Stap 2

Verhit een flinke laag olie in een wok of braadpan tot 180℃ of gebruik een frituurpan. Bekleed een bord met keukenpapier. Schil de pastinaken met een dunschiller. Schil ze vervolgens in de lengte in dunne slierten. Frituur de pastinaakslierten, zonodig in porties, in ca. 2 minuten goudbruin en knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op het keukenpapier uitlekken. Bestrooi met wat zout.

Stap 3

Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Bak de garnalen ca. 3 minuten tot ze mooi roze zijn. Schep ze uit de pan en bak in dezelfde pan de zeekraal ca. 2 minuten.

Stap 4

Giet de rijst af en verdeel met behulp van een kookring over 4 borden. Verdeel er de eerst mayonaise en dan de zeekraal over. Leg de garnalen eromheen. Garneer met een flinke pluk pastinaak.

* Kun je geen Japanse mayonaise vinden, met gewone mayonaise lukt dit ook prima. De smaak wijkt niet heel veel af.

 

Bestellen? Dat kan hier:

TitelChickslovefood – Het daily dinner-kookboek
Uitgever: Spectrum
ISBN: 9789000359448
Prijs: € 19,99

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwe kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *