- 100 ml sterke espresso afgekoeld
- 1 eetlepel cognac
- 3 eieren
- zout
- 60 gram suiker
- 250 gram mascarpone beetje losgeroerd
- 9 lange vingers
- cacao of blokje pure chocolade
Espresso zetten en laten afkoelen. Cognac erdoor roeren
Scheid de eieren in twee mengkommen, in de ene kom de eiwitten en in de andere kom de dooiers. Klop eerst de eiwitten met een snufje zout en de helft van de suiker stijf tot het pieken vormt.
Klop in de andere kom de eidooiers met de andere helft van de suiker in 5 minuten (met mixer) tot een licht mengsel. Roer de mascarpone erdoor en meng tot een smeuïge massa. Spatel voorzichtig de eiwitten erdoor. Overdoen in maatbeker.
Breek de lange vingers in vier stukjes, zodat ze op de bodem van de glaasjes kunt leggen ( 1 1/2 vinger per glas). Verdeel de koffie overheen. Bedek met het mascarpone-ei-mengsel. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te laten stijven. Strooi vlak voor het opdienen de cacao erover, of nog beter schaaf er pure chocolade over.
Calorieën: 320kcal | koolhydraten: 21g | eiwit: 7g | vet: 22g | verzadigd vet: 13g | cholesterol: 160mg | vezels: 0.2g | suiker: 10g | vitamine C: 0.03mg