Ga terug
+ servings
Recept makkelijk dessert: Tiramisu van Robert waarbij hij de eiwitten eerst stijf klopt, waardoor het heerlijk luchtig wordt. Erg simpel om te maken en in een glas is het een gezellig toetje #tiramisu #dessert
Tiramisu van Roberto
Laat je meeslepen door Roberto's interpretatie van een klassieker: zijn onweerstaanbare tiramisu. Een perfecte balans van romige lagen en koffie-essentie, dit dessert is een ware traktatie voor de zintuigen.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 15 minuten
Koeltijd 2 uur
2 uur 15 minuten

Equipment

  • 6 glaasjes van 150 ml

Ingrediënten
  

  • 100 ml sterke espresso afgekoeld
  • 1 eetlepel cognac
  • 3 eieren
  • zout
  • 60 gram suiker
  • 250 gram mascarpone beetje losgeroerd
  • 9 lange vingers
  • cacao of blokje pure chocolade

Instructies
 

  • Espresso zetten en laten afkoelen. Cognac erdoor roeren
  • Scheid de eieren in twee mengkommen, in de ene kom de eiwitten en in de andere kom de dooiers. Klop eerst de eiwitten met een snufje zout en de helft van de suiker stijf tot het pieken vormt.
  • Klop in de andere kom de eidooiers met de andere helft van de suiker in 5 minuten (met mixer) tot een licht mengsel. Roer de mascarpone erdoor en meng tot een smeuïge massa. Spatel voorzichtig de eiwitten erdoor. Overdoen in maatbeker.
  • Breek de lange vingers in vier stukjes, zodat ze op de bodem van de glaasjes kunt leggen ( 1 1/2  vinger per glas). Verdeel de koffie overheen. Bedek met het mascarpone-ei-mengsel. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te laten stijven. Strooi vlak voor het opdienen de cacao erover, of nog beter schaaf er pure chocolade over.

Voedingswaarde

Calorieën: 320kcal | koolhydraten: 21g | eiwit: 7g | vet: 22g | verzadigd vet: 13g | cholesterol: 160mg | vezels: 0.2g | suiker: 10g | vitamine C: 0.03mg