Ga terug
+ servings
Zalmcarpaccio
Zalmcarpaccio met ansjovissalade
Duik in een zee van smaken met onze zalmcarpaccio, gecomplementeerd door een heerlijke ansjovissalade. Een elegant gerecht dat de frisheid van de zee combineert met een zoute twist, ideaal voor een verfijnd voorgerecht.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
15 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 sneetjes Italiaans grof brood
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje groene olijven gevuld met ansjovis Merza, à 200 gram
  • 1 eetlepel gezouten kappertjes, fijngesneden
  • 1 theelepel oregano fijngehakt*
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • zout versgemalen peper
  • 300 gram verse zalm
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het brood in kleine blokjes en leg ze in een kleine kom. Voeg de knoflook en 2 eetlepels olijfolie toe en meng goed. Verdeel de blokjes over een bakplaat en bak ze in de oven in ca. 8 – 10 minuten goudbruin en knapperig.
  • Laat de olijven uitlekken en snijd ze fijn. Doe de olijven, kappertjes en oregano in een kom. Klop er de azijn en 1 eetlepel olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de vis in dunne plakjes en verdeel over vier borden. Besprenkel met wat citroensap en olijfolie. Verdeel de olijvensalsa erover. Bestrooi met de croutons en versgemalen peper.

Notities

*Oregano kun je kopen bij Albert Heijn, als onderdeel van de verse Italiaanse kruidenmix. Kun je geen verse oregano vinden, vervang dan door gedroogde.

Voedingswaarde

Calorieën: 246kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 16g | vet: 17g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 41mg | vezels: 2g | suiker: 3g | vitamine C: 0.3mg