Ga terug
+ servings
Vietnamese carpaccio
Carpaccio op z’n Vietnamees
Beleef een culinaire fusie met onze carpaccio op z'n Vietnamees. De klassieke finesse van carpaccio ontmoet de exotische smaken van Vietnam, wat resulteert in een fris en verrassend voorgerecht. Perfect voor avontuurlijke smaakpapillen!
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
15 minuten

Ingrediënten
  

  • 200 gram ossenhaas*
  • ½ kleine ui
  • 1 chilipeper
  • 4 takjes koriander
  • 2 takjes munt
  • 1 eetlepel pinda’s
  • 2 limoenen
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel vissaus

Instructies
 

  • Verpak de ossenhaas stevig in plasticfolie. Leg hem 1 tot 2 uur in de vriezer. Snijd het vlees met een scherp mes in heel dunne plakjes. Verdeel de plakjes over 4 borden.
  • Snipper de ui fijn. Snijd de chilipeper in dunne ringetjes. Hak de koriander en munt fijn. Hak de pinda’s grof. Pers 1 limoen uit en snijd de andere limoen in partjes.
  • Verdeel de suiker, vissaus en 2 eetlepels limoensap over de borden met vlees. Strooi er de uisnippers, chilipeper, kruiden en noten over. Garneer met partjes limoen.

Notities

* Je kunt ook aan de slager vragen de ossenhaas dun te snijden. In de supermarkt is ook kant-en-klare carpaccio (met extra’s) verkrijgbaar. Gebruik alleen het vlees voor dit recept. Je kunt de bijgevoegde dressing, pijnboompitten en kaas dan bijvoorbeeld voor in een salade bewaren. Maar ook bij je slager kun je carpaccio (zonder extra’s) bestellen.

Voedingswaarde

Calorieën: 94kcal | koolhydraten: 6g | eiwit: 12g | vet: 3g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 32mg | vezels: 1g | suiker: 2g | vitamine C: 27mg