- 200 gram ossenhaas*
- ½ kleine ui
- 1 chilipeper
- 4 takjes koriander
- 2 takjes munt
- 1 eetlepel pinda’s
- 2 limoenen
- 2 theelepels suiker
- 1 eetlepel vissaus
Verpak de ossenhaas stevig in plasticfolie. Leg hem 1 tot 2 uur in de vriezer. Snijd het vlees met een scherp mes in heel dunne plakjes. Verdeel de plakjes over 4 borden.
Snipper de ui fijn. Snijd de chilipeper in dunne ringetjes. Hak de koriander en munt fijn. Hak de pinda’s grof. Pers 1 limoen uit en snijd de andere limoen in partjes.
Verdeel de suiker, vissaus en 2 eetlepels limoensap over de borden met vlees. Strooi er de uisnippers, chilipeper, kruiden en noten over. Garneer met partjes limoen.
* Je kunt ook aan de slager vragen de ossenhaas dun te snijden. In de supermarkt is ook kant-en-klare carpaccio (met extra’s) verkrijgbaar. Gebruik alleen het vlees voor dit recept. Je kunt de bijgevoegde dressing, pijnboompitten en kaas dan bijvoorbeeld voor in een salade bewaren. Maar ook bij je slager kun je carpaccio (zonder extra’s) bestellen.
Calorieën: 94kcal | koolhydraten: 6g | eiwit: 12g | vet: 3g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 32mg | vezels: 1g | suiker: 2g | vitamine C: 27mg