- 250 gram verse tonijn liefst Albacore of zalmforel
- versgemalen peper
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ eetlepel Japanse soysauce
- sap en rasp van ½ limoen
- 2 ansjovisfilets fijngehakt
- 60 g verse geitenkaas in stukjes
- 2 bosuitjes fijngesnipperd
- 1 eetlepel verse koriander fijngehakt
- 1 eetlepel verse platte peterselie fijngehakt
- 1 theelepel kappertjes fijngehakt
- 1 cm verse gember geraspt (ca. 8 gram)
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 theelepel zwarte olijventapenade
- 2 eetlepels foreleitjes
- 1 bakje tuinkers
- evt. 1 eetlepel zwarte sesamzaad
Visfilet in hele kleine stukjes snijden. Alle andere ingrediënten fijnhakken. Aan vis toevoegen: peper, olijfolie, soysauce, limoenrasp, limoensap, ansjovisfilet, geitenkaas, bosui, koriander, peterselie, kappertjes, gember, knoflook en olijventapenade. Goed door elkaar Mengen tot de geitenkaas zich mengt als een saus. Breng op smaakt met zout, zwarte peper en limoensap. Tot gebruik in koelkast zetten.
Leg een ingevette bakring op een bordje. Schep ¼ deel van het vismengsel er voorzichtig in. Druk licht aan met de bolle kant van een lepel en verwijder de bakring. Garneren met ½ eetlepel foreleitjes en tuinkers. Eventueel zwart sesamzaad erover strooien. Daarna nog 3 taartjes maken.
Calorieën: 139kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 18g | vet: 7g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 34mg | vezels: 0.2g | suiker: 0.3g | vitamine C: 2mg