Ga terug
+ servings
Oosterse tonijntartaar met geitenkaas en tuinkers
Oosterse tonijntartaar met geitenkaas en tuinkers
Tonijntartaar met een fusion touch; een mooie mix tussen Oosterse en Westerse ingrediënten. Een fantastisch voorgerecht waar iedereen van gaat smullen.
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten
30 minuten

Equipment

  • bakring ø 7 cm

Ingrediënten
  

  • 250 gram verse tonijn liefst Albacore of zalmforel
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel Japanse soysauce
  • sap en rasp van ½ limoen
  • 2 ansjovisfilets fijngehakt
  • 60 g verse geitenkaas in stukjes
  • 2 bosuitjes fijngesnipperd
  • 1 eetlepel verse koriander fijngehakt
  • 1 eetlepel verse platte peterselie fijngehakt
  • 1 theelepel kappertjes fijngehakt
  • 1 cm verse gember geraspt (ca. 8 gram)
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel zwarte olijventapenade
  • 2 eetlepels foreleitjes
  • 1 bakje tuinkers
  • evt. 1 eetlepel zwarte sesamzaad

Instructies
 

  • Visfilet in hele kleine stukjes snijden. Alle andere ingrediënten fijnhakken. Aan vis toevoegen: peper, olijfolie, soysauce, limoenrasp, limoensap, ansjovisfilet, geitenkaas, bosui, koriander, peterselie, kappertjes, gember, knoflook en olijventapenade. Goed door elkaar Mengen tot de geitenkaas zich mengt als een saus. Breng op smaakt met zout, zwarte peper en limoensap. Tot gebruik in koelkast zetten.
  • Leg een ingevette bakring op een bordje. Schep ¼ deel van het vismengsel er voorzichtig in. Druk licht aan met de bolle kant van een lepel en verwijder de bakring. Garneren met ½ eetlepel foreleitjes en tuinkers. Eventueel zwart sesamzaad erover strooien. Daarna nog 3 taartjes maken.

Voedingswaarde

Calorieën: 139kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 18g | vet: 7g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 34mg | vezels: 0.2g | suiker: 0.3g | vitamine C: 2mg