Ga terug
+ servings
Stoofpeertjes
Stoofpeertjes van Jonathan
Dompel jezelf onder in de nostalgische smaken van Jonathan's stoofpeertjes, een tijdloos gerecht dat traditie en passie in elke hap belichaamt. Perfect voor een knusse winteravond!
Aantal 8 personen
Voorbereiding 20 minuten
Kook tijd 1 uur 30 minuten
1 uur 50 minuten

Equipment

  • appelboor

Ingrediënten
  

  • 8 kleine stoofperen gieser wildeman
  • 500 ml rode wijn
  • 2 steranijs
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje à 5 cm
  • 75 gram rietsuiker

Instructies
 

  • Schil de stoofperen met een dunschiller (en/of aardappelschilmesje) in een vloeiende beweging van boven naar beneden, zo krijg je een mooie vorm. Laat de steeltjes zitten en snijd een dun plakje peer van de onderzijde, zodat het peertje blijft staan.
  • Zet de peren in een passende pan, liefst rechtop. Voeg toe: 500 ml rode wijn, 2 stuks steranijs, 4 kruidnagels, 1 kaneelstokje en 75 gram suiker. Zorg dat de peren onderstaan. Voeg anders zonodig water toe. Breng aan de kook. Stoof afgedekt op heel laag vuur in ca. 1 ½ uur gaar. Haal uit pan en zet ze voorzichtig in een schaal. Laat afkoelen.
  • Zeef het kookvocht en doe terug in de pan. Kook het overgebleven sap op hoog vuur (ca. 20 minuten) in tot een siroop (150 ml) en schenk die bij de peertjes. Je kunt de peertjes zowel koud als warm serveren.

Voedingswaarde

Calorieën: 194kcal | koolhydraten: 39g | eiwit: 1g | vet: 0.3g | verzadigd vet: 0.04g | vezels: 6g | suiker: 27g | vitamine C: 8mg