- 8 kleine stoofperen gieser wildeman
- 500 ml rode wijn
- 2 steranijs
- 4 kruidnagels
- 1 kaneelstokje à 5 cm
- 75 gram rietsuiker
Schil de stoofperen met een dunschiller (en/of aardappelschilmesje) in een vloeiende beweging van boven naar beneden, zo krijg je een mooie vorm. Laat de steeltjes zitten en snijd een dun plakje peer van de onderzijde, zodat het peertje blijft staan.
Zet de peren in een passende pan, liefst rechtop. Voeg toe: 500 ml rode wijn, 2 stuks steranijs, 4 kruidnagels, 1 kaneelstokje en 75 gram suiker. Zorg dat de peren onderstaan. Voeg anders zonodig water toe. Breng aan de kook. Stoof afgedekt op heel laag vuur in ca. 1 ½ uur gaar. Haal uit pan en zet ze voorzichtig in een schaal. Laat afkoelen.
Zeef het kookvocht en doe terug in de pan. Kook het overgebleven sap op hoog vuur (ca. 20 minuten) in tot een siroop (150 ml) en schenk die bij de peertjes. Je kunt de peertjes zowel koud als warm serveren.
Calorieën: 194kcal | koolhydraten: 39g | eiwit: 1g | vet: 0.3g | verzadigd vet: 0.04g | vezels: 6g | suiker: 27g | vitamine C: 8mg