Ga terug
+ servings
Kruidensalade met garnalen en lychee uit het kookboek Simplissime, het allermakkelijkste kerstkookboek
Kruidensalade met garnalen en lychees
Laat je zintuigen prikkelen met deze frisse kruidensalade, waarin sappige garnalen samenkomen met het zoete aroma van lychees. Een exotische combinatie die zowel levendigheid als verfijning brengt aan elke tafel.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
15 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 biologische sinaasappels
  • 5 eetlepels olijfolie
  • zout peper
  • 16 lychees
  • 100 gram gemengde verse kruiden bijv. platte peterselie, bieslook, basilicum, munt
  • 200 gram grote gekookte & gepelde garnalen

Instructies
 

  • Pers de sinaasappels uit. Doe ze met de schillen in een pan en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Verwijder de schillen. Voeg de olijfolie toe en laat afkoelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schil de lychees en verwijder de pit. Haal de blaadjes van de kruiden en hak ze zonodig heel grof.
  • Meng de kruidensalade met garnalen met de dressing, de lychees en de kruiden en verdeel over 4 borden.

Voedingswaarde

Calorieën: 151kcal | koolhydraten: 24g | eiwit: 12g | vet: 2g | verzadigd vet: 0.3g | cholesterol: 81mg | vezels: 4g | suiker: 19g | vitamine C: 132mg