- 75 gram boekweitmeel
- 75 gram bloem
- 1 zakje gedroogde gist
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel suiker
- 1 dl melk
- 1 bekertje crème fraîche
- 1 eetlepel boter
- 1 ei
- 1 blikje kaviaar House of Caviar, Perle Imperial
- verse dille
Doe in een mengkom: boekweitmeel, bloem, gist, zout en suiker. Verwarm in een steelpan melk, 2 eetlepels crème fraîche, 1 eetlepel boter en 1,5 dl water tot lauw. (Mengsel mag niet warmer zijn dan lichaamstemperatuur.)
Ei splitsen. Roer de dooier door het melkmengsel en voeg dit geleidelijk toe aan het meelmengsel in de mengkom. Blijven roeren tot er geen klontjes meer zijn. Laat het beslag op een warme plek ca. 2 uur rijzen. (Je kunt ook het beslag een nacht in de koelkast zetten en de volgende dag gebruiken. Het deeg is dan ook klaar voor gebruik!)
Klop het eiwit met mespunt zout stijf. Schep het door het beslag. Verwarm de poffertjespan en bestrijk de holtes met boter. Vul de holtes voorzichtig met het beslag en bak in ca. 2 minuten de blini lichtbruin. Draai met een vork om en bak de andere kant ook bruin.
Beleg de blini eerst met een klein schepje crème fraîche, en daarna met kaviaar. Garneer met dille.
Calorieën: 23kcal | koolhydraten: 3g | eiwit: 1g | vet: 1g | verzadigd vet: 0.4g | cholesterol: 6mg | vezels: 0.2g | suiker: 0.3g | vitamine C: 0.03mg